image0
Nanny Francis: "Dat Mees (2,5) boos werd, vond ik speciaal"
Geplaatst op:

De kinderen zijn goed gehecht aan Nanny Francis

“De kinderen uit mijn gastgezin: Keet (6), Duuk (4) en Mees (2,5) durven zichzelf te zijn. Ik zie boosheid bij kinderen als iets moois”, zegt Nanny Francis. “Over het algemeen zie ik het als een compliment. Kinderen ontdekken de wereld het best in een veilige omgeving en daar is thuis er één van. Bij de mensen die toch wel van ze houden. Of ze nou boos worden, verdrietig zijn of blijdschap voelen. Bij veilige mensen kunnen ze alles proberen. Ze kijken wat er gebeurt en wat doet het met de ander. De emoties van kinderen kunnen soms alle kanten opvliegen, omdat ze nog moeten leren. En dat leren, daar ben ik voor. Ze mogen leren en daarbij hoort soms ook fouten maken. Ik ben er wel om ze op te vangen”.

Francis werkt bij Nanny Service Nederland

Daar leiden ze de beste Nanny’s op. Francis: “Ik krijg daar alle tools aangereikt om goed voor de kinderen te zorgen. Ik had daar een goed gevoel bij. Eén ding wat voor mij bovenaan staat als pluspunt van Nanny Service Nederland zijn de studiedagen. Elk jaar organiseren zij een volledige gevulde dag met veel interessante workshops. Ik heb in deze zes jaar ook wel eens contact gehad met andere bureaus, omdat zij mij online gevonden hadden. Bij geen enkele kreeg ik hetzelfde gevoel als bij Nanny Service Nederland, dus ik besloot het aanbod wat de andere bureaus mij gaven af te slaan.

Ook ouders zijn erg blij met Nanny Francis

Vader: “De vorige opvanglocaties hadden veel wisselingen en daarnaast was de kwaliteit van de zorg slecht: de kinderen kregen weinig persoonlijke aandacht. Dat is nu wel anders. Gerichte aandacht krijgen ze volop van Nanny Francis. Ze gaat met de kinderen buiten spelen, de natuur in of iets bakken. Ik kan mij nog goed herinneren dat ze voor de eerste keer cake bakte met Duuk. Francis stuurde een filmpje door. We genoten er zo van dat we dit filmpje meerdere keren hebben gekeken. Duuk vond het fantastisch en kon niet stoppen met lachen. De kinderen hebben een goede band met Francis. Daarnaast is het heel fijn dat Francis vroeg kan komen (7.15 uur) en ook laat (17.45 uur) weer weggaat. Ze zorgt dan dat het eten klaar staat. Erg prettig na een lange werkdag.

Een Nanny heeft zoveel voordelen boven de kinderopvang

Een Nanny heeft net zoals bij de kinderopvang de goede diploma’s en cursussen. Ze spreekt Nederlands in tegenstelling tot een au pair. Het bijzondere daarbij is dat ze een hechte band opbouwt met de kinderen en ouders. De Nanny is een vertrouwd gezicht voor het hele gezin. De kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht. Er is bijvoorbeeld veel tijd om buiten te spelen en andere activiteiten te doen. De kinderen blijven ook in hun vertrouwde omgeving. Zo kan er altijd een vriendje of vriendinnetje mee naar huis. Daarbij helpt de Nanny in het huishouden. Er is een stofzuiger door het huis gehaald of het avondeten staat al op.

Dit artikel staat op ook kidsenkurken.nl