kinderboekenweek
Hoe word je een voorleesheld?
Geplaatst op:

Als peuterjuf heb ik het voorrecht ontzettend veel te mogen vertellen. Samen met de kinderen ga ik op avontuur. We speuren naar rovers in de tuin en leren intussen tellen. We gaan op bezoek bij mijn broer die per ongeluk een reus is geworden en zijn snotterige neus snuit in een reuzengroot tafelkleed. En passant pikken de peuters tegenstellingen op. En oh wat is het fijn om samen plezier te hebben en de wereld door kinderogen te bekijken.

Niet iedereen is behept met mijn kinderlijke fantasie. Maar geen nood! Daarom zijn er boeken. En iedereen kan voorlezen en zo samen op avontuur gaan. Aan de hand van fantastische auteurs lossen jullie problemen op, verklaren jullie de liefde, leren jullie omgaan met verdriet en wordt er duidelijk uitgelegd waarom je je broertje echt niet in zijn arm mag bijten. Daarnaast leren de kinderen ook nog eens heel veel nieuwe woorden. Voorlezen is dus een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling, dat weten we eigenlijk wel. Maar…… voorlezen is natuurlijk ook heel erg leuk!

Zelf schreef ik De Ridder Zonder Billen! Gewoon omdat het heerlijk is om samen te lachen. Zeker in deze wat sombere tijd is het fijn om samen de slappe lach te krijgen. De tekst wordt door de jongste kinderen snel opgepikt en de kleurrijke prenten spreken tot de verbeelding van ieder kind. Ze leiden tot de meest hilarische gesprekken. En natuurlijk heeft dit prentenboeksprookje tussen neus en lippen door een boodschap. Volg je dromen en geef nooit op!

De komende tien dagen zijn de nationale voorleesdagen (van 20 t/m 30 januari) en is er extra aandacht voor de talloze mooie kinderboeken die ons land rijk is. Elke dag tijdens de voorleesdagen deelt @deleukstekinderboeken een filmpje van een auteur die voorleest. Kijk ook mee! Ook worden er inspirerende boekentips gegeven. Zeker de moeite waard om via social media te volgen. Ga op avontuur, samen met je kind(eren). Geniet samen van die intieme momenten en word de voorleesheld van je kind.

Nanny Service Nederland verloot een gesigneerd exemplaar van de Ridder Zonder Billen onder enthousiaste voorlezers. Zetumop!!

Levina van Teunenbroek

Auteur van

  • De Ridder Zonder Billen
  • De Prins Zonder Billen (april 2021)

PS: De kinderboeken zijn te verkrijgen bij de plaatselijke boekhandel! #bestellokaal