adorable-baby-bear-39369-e1530879723275
Is werken als Nanny aan huis een eenzaam beroep?
Geplaatst op:

Geen directe collega’s is een reden waarom sommige potentiële Nanny’s er voor kiezen om geen Nanny te worden. Maar ben je echt de hele dag alleen met de kinderen en kun je nooit even met een volwassenen praten? Is werken als Nanny aan huis een eenzaam beroep?

Zelf ervaar ik dit niet zo.

Inmiddels werk ik ruim een jaar als Nanny en heb ik het erg naar mijn zin. Hiervoor werkte ik op een buitenschoolse opvang. Daar had ik wel collega’s maar stond ik op sommige dagen ook het meeste van de dag er alleen voor. Toen ik besloot om Nanny te worden heb ik ook nagedacht over het feit dat ik geen directe collega’s meer zou hebben.

Ja, als Nanny is er niet direct iemand waar je naar toe kunt om even iets te vragen, maar je kunt altijd terecht bij het bemiddelingsbureau als er iets is. Via Nanny Service Nederland ben ik ook in contact gebracht met Nanny’s uit de omgeving waar ik werk. Regelmatig wordt er gevraagd (via een app groep) of iemand zin heeft om af te spreken met de kinderen. Dit wordt bij ons ook wel een ‘play-date’ genoemd.  En als je iets wilt weten is er altijd wel iemand die je kan helpen.

Met mijn kids ga ik het liefst vaak er op uit. Gezellig samen boodschappen doen, naar de kinderboerderij, speeltuin en de bibliotheek. We komen vaak verschillende mensen tegen en regelmatig wordt er wel een praatje gemaakt. 

Als je schoolgaande kids hebt dan zie je ook veel ouders bij school. Ik spreek regelmatig ouders van een kindje uit de klas van mijn kind en we spreken ook wel eens af om met de kinderen naar de speeltuin te gaan. Zo vertelde ik van de week dat ik met het mooie weer met mijn kinderen naar een strandje wilde gaan en spontaan zei ik ‘anders kom je ook als je kunt’. Zo zaten we een paar dagen later gezellig met de kinderen aan het strandje. 

Van mezelf kan ik best wel verlegen zijn, maar vooral met kinderen bij je is het erg makkelijk om contact te maken met anderen. Vaak spreken anderen mij ook aan en zeggen iets leuks. In de speeltuin heb je al snel contact met andere ouders die er zijn.

Ik mis geen directe collega’s ook niet bij slecht weer als we veel binnen zijn. Ik ben aan het werk met de kinderen en daar draait het ook om.

Nanny Service Nederland biedt 2 keer per jaar een studiedag aan voor alle Nanny’s die aangesloten zitten bij het bureau. Op deze dag is er, naast de workshops die gegeven worden, genoeg tijd om kennis te maken met de andere Nanny’s. Je kunt zo ervaringen met elkaar delen en misschien dat je later een keer met elkaar af kunt spreken.

Ik kan het iedereen aanraden!

Blog door Nanny Dorethe. Dorethe werkt als Nanny via Nanny Service Nederland.