attractive-beautiful-browsing-1586973
Mijn stage bij Nanny Service Nederland
Geplaatst op:

Toen ik de vacature voor een stagiaire pedagogiek in de vacaturemail van Nanny Service Nederland tegen kwam, dacht ik: dit is het! Want hoe leuk zou dat zijn, stage lopen bij het bemiddelingsbureau waar je ook als Nanny werkt?

Wanneer je als Nanny solliciteert, weet je dat de gezinsconsulenten de selectiegesprekken voeren, jouw profiel opmaken en een afspraak met de ouders inplannen. En wanneer dit een match is, worden er overeenkomsten ondertekend en is het klaar, toch?

Nu ik een tijdje meeloop op kantoor, heb ik hier een antwoord op. Nee, het is niet klaar na het ondertekenen van de overeenkomsten: dan begint het pas. Want als alles op rolletjes loopt bij jouw gezin, betekend het niet dat dit bij andere gezinnen ook het geval is.

De gezinsconsulenten zijn niet alleen het aanspreekpunt van de Nanny, maar ook die van de ouders. Omdat de gezinsconsulenten beide partijen moeten begeleiden, is het soms een lastige taak om met de wensen van iedereen rekening te houden.

Omdat er altijd wel weer nieuwe aanvragen voor een Nanny binnen komen, begint het hele proces weer opnieuw. Want voordat je als Nanny een selectiegesprek hebt, gaat er nog een hele boel aan vooraf. Als eerste vindt er een intake plaats met de vraagouders, deze tekenen vervolgens een bemiddelingsovereenkomst, voordat er een vacature wordt opgemaakt. Deze vacature wordt aan de hand van het intakegesprek gemaakt, door de gezinsconsulente. De officemanager plaatst de vacature op de website en verschillende platformen.

Na het selectiegesprek met de potentiële Nanny, wordt haar profielschets opgemaakt en aan de desbetreffende ouders voorgelegd. Wanneer er een match is, komt de gezinsconsulente langs om overeenkomst te ondertekenen en de risico-inventarisatie te doen.

Als je als Nanny werkt, weet je wel hoe dit in zijn werk gaat. Maar op kantoor gebeurt er veel meer; de overeenkomsten moeten opgesteld worden, de Nanny moet aangemeld worden bij de gemeente en tussen de bedrijven door willen de ouders en de Nanny’s ook graag op de hoogte gehouden worden.

Er zijn meerdere gezinnen en Nanny’s tegelijk, waardoor deze werkwijze zich continu herhaald.

Dan zijn er ook nog de Nanny’s die al bij een gezin werken, ook deze Nanny’s en ouders hebben contact momenten en evaluaties. Omdat er per Nanny andere contact momenten zijn, loopt dit ook continu door.

Ook zijn de dames twee keer per jaar druk bezig met het organiseren van de studiedagen, en komen er ook regelmatig evenementen aanvragen binnen. Uitzoeken, nabellen en regelen!

En wat dacht je van Social Media? De dames zetten al hun skills in om Nanny’s te werven voor de vele openstaande vacatures.

Helaas zijn er zo nu en dan ook weleens conflicten of ziekmeldingen, waardoor er actie ondernomen moet worden en waarbij er soms juridisch advies moet worden gegeven. Ook is Nanny Service Nederland altijd bereikbaar via telefoon, mail en WhatsApp. Al met al zijn de dames elke dag keihard bezig om alles draaiende te houden.

Is het werk op kantoor bij Nanny Service Nederland wat ik ervan had verwacht? Totaal niet. Ik ben erachter gekomen dat er bij een match veel meer komt kijken dan ik dacht, er gebeurd zoveel meer achter de schermen!

Veel van de bovenstaande taken herkennen wij wel als Nanny.

Blog door Natascha, stagiaire en Nanny bij Nanny Service Nederland