Woman in light clothes have fun with cute child baby girl 4-5 years old. Mommy little kid daughter isolated on yellow background studio portrait. Mother's Day love family parenthood childhood concept
Nanny in loondienst: de ideale oplossing voor ondernemersgezinnen
Geplaatst op:

Ondernemersgezinnen hebben het vaak druk. Naast het runnen van een bedrijf, zijn er kinderen die de nodige aandacht en zorg nodig hebben. Het vinden van goede kinderopvang kan dan een uitdaging zijn. Een Nanny in loondienst kan in dit geval een ideale oplossing zijn. In dit artikel bespreken we wat een nanny in loondienst precies inhoudt en waarom het voor ondernemersgezinnen een goede optie kan zijn.

Wat is een nanny in loondienst?

Een nanny in loondienst is een professionele Nanny/PA  die in loondienst is bij de BV van het gezin. Dit betekent dat de nanny als werknemer van de onderneming van het gezin wordt beschouwd. Het voordeel hiervan is dat de werkgever verantwoordelijk is voor alle fiscale en juridische aspecten van de dienstverlening, zoals de loonadministratie, sociale premies en verzekeringen. De Nanny is op haar beurt verzekerd van een vast inkomen en alle bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Waarom kiezen ondernemersgezinnen voor een nanny in loondienst?

Ondernemersgezinnen hebben vaak behoefte aan flexibele kinderoplossingen. Een Nanny in loondienst kan hieraan tegemoetkomen. Omdat de nanny in dienst is van de onderneming van het gezin, kan de werkgever zelf de werktijden en werkzaamheden van de nanny bepalen. Dit maakt het mogelijk om de kinderopvang af te stemmen op de drukke schema’s van de ouders en de wisselende werktijden van het bedrijf.

Daarnaast biedt een Nanny in loondienst de mogelijkheid om de kinderen thuis op te vangen. Dit kan vooral voor jonge kinderen prettig zijn, omdat ze in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven. Bovendien kan een Nanny in loondienst zorgen voor een persoonlijke en warme band met de kinderen. Doordat de Nanny langere tijd bij het gezin werkt, ontstaat er een hechte band tussen de kinderen en de Nanny.

Een ander voordeel van een Nanny in loondienst is de flexibiliteit in de taken die zij kan uitvoeren. Naast het verzorgen van de kinderen, kan zij bijvoorbeeld ook licht huishoudelijk werk verrichten of helpen bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen. Dit kan ouders ontlasten en meer tijd geven om zich te concentreren op hun werk.

Hoe werkt het in de praktijk?

Het inhuren van een Nanny in loondienst vereist een goede voorbereiding en organisatie. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede werving en selectie van de nanny, en om de arbeidsvoorwaarden en -afspraken goed vast te leggen in een arbeidsovereenkomst. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de fiscale en juridische aspecten van de dienstverlening. Nanny Service Nederland kan hierbij ondersteunen en advies geven.

Bij het inhuren van een Nanny in loondienst komt veel kijken. Nanny Service Nederland is uw partner in het vinden van de juiste nanny voor uw gezin en het begeleiden van het gehele traject. Onze ervaren en professionele coaches helpen u bij het opstellen van een functieprofiel, het selecteren van geschikte kandidaten, en het opstellen van de arbeidsvoorwaarden en -afspraken. Daarnaast verzorgen wij de volledige loonadministratie en adviseren wij u over de fiscale en juridische aspecten van de dienstverlening.

Onze Nannies zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun ervaring, opleiding en persoonlijkheid. Zij hebben allen een pedagogische achtergrond en zijn in staat om een warme en liefdevolle band op te bouwen met uw kinderen. Daarnaast zijn zij flexibel inzetbaar en kunnen zij diverse taken uitvoeren, zoals het verzorgen van de kinderen, licht huishoudelijk werk en het organiseren van activiteiten.

Kortom, een Nanny in loondienst kan voor ondernemersgezinnen een ideale oplossing zijn voor flexibele en persoonlijke kinderopvang. Nanny Service Nederland kan u hierbij ondersteunen en adviseren, zodat u zich kunt concentreren op uw werk en uw kinderen de zorg en aandacht krijgen die zij verdienen.U maakt samen met de Nanny afspraken over dagindeling, werkzaamheden in huis en werktijden. De Nanny in loondienst blijven wij begeleiden en hierdoor zal zij ook aanwezig zijn bij NSN bijeenkomsten, waar verschillende workshops worden aangeboden, en onze Webinars en trainingen. Ook begeleiden we uw gezin en wordt jaarlijks geëvalueerd met zowel de nanny als het gezin! 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.