Nanny-service-NL_Francesstefanie-13
Opleidingen waarmee je mag werken als gastouder aan huis
Geplaatst op:

Er zijn veel opleidingen waarmee je kunt werken als gastouder aan huis of als nanny, maar deze zijn lang niet allemaal bekend.

Op dit moment is er een groot tekort aan personeel in de kinderopvang en ook in de gastouderopvang is dit goed te merken. Steeds meer pedagogisch medewerkers kunnen niet meer tegen de werkdruk in de kinderopvang en kijken om zich heen naar andere banen. Pedagogisch medewerkster gaan werken als zzp’er of maken de overstap naar nanny aan huis, ook wel gastouder aan huis genoemd.

Pedagogische scholing

Ook bij een nanny aan huis is het belangrijk dat je pedagogisch geschoold bent. Natuurlijk mag je als nanny aan huis werken als je PW 3 of PW 4 hebt behaald, maar er zijn nog veel meer opleidingen waarbij je als nanny of gastouder aan huis mag werken.

Op dit moment is er ook een groot tekort aan gastouders aan huis en steeds meer ouders kiezen voor deze opvangvorm. Ouders zien de voordelen van een vast gezicht aan huis en de persoonlijke aandacht. Als je werkt in de kinderopvang en je zou graag meer persoonlijke aandacht willen geven, je eigen dag in willen delen en de ontwikkeling stimuleren van een kind? Dan pas een baan als nanny aan huis goed bij jou.

Met welke opleidingen kun je solliciteren?

Met de volgende opleidingen kun jij direct solliciteren op onze nanny vacatures of je inschrijven voor de vacaturemail.

Pedagogisch medewerker 3 of 4
Helpende Zorg en Welzijn 2
Verpleegkundige A, B of Z
Kleuterleidster
Cultureel Werk
Cios
Alo
Medewerker maatschappelijke zorg
Sociaal Agogisch 1 en 2
Sociale Arbeid
Sport en bewegen
Akte van bekwaamheid
Associate degree
Docent dans, drama, mime en beeldende kunt en vormgeving
Leraar
Lerarenopleiding
Jeugdwelzijnswerk

Voor deze opleidingen heb je geen afgerond diploma nodig

Zij-instroom in het Beroep Leraar Primair Onderwijs 3e jaar deeltijd volgend Cultureel Maatschappelijke vorming (CMV) 3e jaar deeltijd volgend Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)3e jaar deeltijd volgend Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH)
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) Overgangsbewijs naar laatste jaar pedagogische Academie Pedagogiek (HBO-bachelor) Pedagogiek MO-A of kandidaatsexamen Pedagogiek Pedagogisch Management Kind en Educatie Pedagogisch management Kinderopvang Pedagogische Academie Psychologie, met specialisatie gericht op kinderen, jeugd en/of onderwijs Sociaal kunstzinnige therapie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) Social Educational Care Social Work, programma Social Educational Care Social Work/Sociaal Werk, afstudeerrichting/profiel Sociaal Pedagoog Social Work/Sociaal Werk, profiel Jeugd of Jeugdzorgwerker Sport en Bewegen Sport- en bewegingseducatie (b1) Toegepaste Psychologie, met specialisatie gericht op kinderen, jeugd en/of onderwijs

Wil je graag alle opleidingen bekijken? Klik dan op de lijst diploma gastouderopvang

Twijfel je of jouw diploma voldoet of wil je graag een opleiding doen waarmee je kunt werken als nanny of gastouder aan huis? Neem dan contact met ons op.