Mother helping her little girl to writing.
Waar zijn al die pedagogisch medewerkers?!
Geplaatst op:

Sinds een aantal maanden is er een groot tekort aan Nanny’s of pedagogisch medewerkers, of leidsters zoals de kinderopvang hen noemt.

Ik zag gisteren een artikel over de flexibiliteit die de meeste kinderdagverblijven vragen van hun pedagogisch medewerkers. Medewerkers krijgen een contract met weinig uren, maar worden wel gevraagd om de rest van de uren beschikbaar te zijn. Ook krijgen maar weinig medewerkers een vast contract.

De werkdruk neemt nog steeds toe in de kinderopvang.  Door de nieuwe maatregelen zal dit waarschijnlijk nog meer toenemen, want organisaties kunnen het allemaal niet meer betalen. Hierdoor moet er ergens op worden bezuinigd.

Je zou zeggen de uitgelezen kans voor pedagogisch medewerkers om over te stappen naar opvang aan huis, maar niets is minder waar!

Ook wij merken dat de pedagogisch medewerkers steeds schaarser worden. Het aantal aanvragen van ouders stijgt en het wordt steeds moeilijker om de juiste nanny te vinden. Er zit een gat tussen vraag en aanbod.

Dit is jammer want als ouders iets kunnen bieden is het zekerheid. Ouders zijn wél bereid om een pedagogisch medewerker een vast aantal uren te bieden. Voor ouders zijn zij wel onmisbaar en ook de kinderen hebben behoefte aan vastigheid en een vast gezicht. Veel ouders willen zelfs een vast bedrag per maand betalen. Zo weet je als nanny altijd waar je aan toe bent.

Ondertussen stijgt het loon dat de pedagogisch medewerker verdient bij opvang aan huis. De lonen doen allang niet meer onder voor de lonen in de kinderopvang.

Toch kiezen de Nanny’s vaak werken bij een kinderdagverblijf of bso. De reden is dat zij bij ouders geen recht hebben op pensioen en ww. Nu blijft je recht op ww wel, maar bouw je deze niet op in de periode dat je werkt als Nanny, tevens bouw je geen pensioen op.

Als je vaste uren kunt krijgen bij ouders en je verdient een prima uurloon, waarom zou je dit dan laten om zo’n klein stukje pensioen?! Daarnaast betaal je ook nog eens minder belasting in de opvang aan huis. Dus kom bij Nanny Service Nederland!

Ben je enthousiast geworden en wil je de overstap maken naar werken als Nanny aan huis? Dan maken we heel graag kennis met jou!