Veel gestelde vragen.
Welke vragen stellen onze Nanny's ons?

De meest gestelde vragen kan je hier vinden.

Heb je een vraag? Je kunt ons altijd bellen of het contactformulier invullen, maar kijk eerst even bij onze veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord er al tussen.

Als je Nanny wilt worden dan dien je in het bezit te zijn van een gastouderdiploma of een andere kindgerichte opleiding. Je dient in het bezit te zijn van een verklaring omtrent gedrag van niet ouder dan  2 maanden.  Daarnaast zal je worden gevraagd naar een diploma EHBO en een geldig legitimatie bewijs.

Als je geen kindgerichte opleiding hebt afgerond, maar wel graag Nanny wilt worden, komen wij ook graag met je in contact. Er is dan een regeling mogelijk, waarbij je een deel van je kosten van de opleiding krijgt vergoed. Vraag naar de voorwaarden.

Wij verzorgen de aanvraag van een VOG en sturen jou een link. Wij kunnen je ook begeleiden bij het behalen van jouw EHBO certificaat, tevens krijg je korting via ons. Vraag hier je EHBO cursus aan.

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde Nanny’s en aan inschrijven zijn geen kosten verbonden. Kijk bij onze vacatures of plaats een open sollicitatie.

Als Nanny dien je in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP). Maar indien je als zelfstandig ondernemer je werkzaamheden als Nanny verricht dan is een AVP niet toereikend maar dien je in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Als gastouderbureau hebben wij een collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor gastouders afgesloten. Neem contact met ons op om te bepalen of het afsluiten van een verzekering voor jou nog van toepassing is.

Wij maken jouw loon naar jouw over op het moment dat ouders hebben betaald. Wettelijk moet dit in 5 dagen, wij betalen vaak binnen 1 a 2 werkdagen.

Ja, de Nanny heeft recht op een minimum loon, 8% vakantietoeslag, doorbetaalde vakantiedagen, 6 weken loonbetaling bij ziekte en verlof volgens de wet arbeid en zorg, in geval van dienstverlening aan huis-regeling.

Gemiddeld verdien je als Nanny tussen de € 15,- en € 20,-. Dit is afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en de hoeveelheid kinderen. Bij ons bepaal je zelf jouw loon, wij kunnen hier altijd in meedenken.

Rekenvoorbeeld:
Je werkt 3 dagen, 30 uren per week en je verdient €16,- per uur. Dan verdien je per maand  € 2080,-. Als je 25% opzij zet voor de belastingdienst houd je per maand € 1.560,- NETTO over, op basis van 3 dagen.

Het werk als Nanny kun je doen als zelfstandig ondernemer of via de regeling dienstverlening aan huis. In alle gevallen dien je dit zelf aan te geven bij je aangifte inkomsten belasting. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen.