Veel gestelde vragen.
Welke vragen stellen onze Nanny's ons?

Is iets nog niet helemaal duidelijk?

Misschien staat jouw vraag met het antwoord hieronder. Je mag ons uiteraard ook altijd bellen of mailen.

Om Nanny te worden heb je een gastouderdiploma of diploma van een andere kindgerichte opleiding nodig. Ook heb je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig die niet ouder is dan 2 maanden, een EHBO-diploma en een geldig legitimatiebewijs.

Heb je geen relevante opleiding afgerond, maar wil je toch graag Nanny worden? Ook dan komen we graag met je in contact. Onder bepaalde voorwaarden kun je alsnog de Nanny opleiding volgen.

De aanvraag van een VOG regelen wij voor jou. Je ontvang van ons vervolgens een link om de aanvraag verder af te maken.

Je kunt via ons een EHBO-cursus volgen met korting. Deelname aan de EHBO-cursus vraag je hier aan.

Aan het inschrijven als Nanny bij NSN zijn geen kosten verbonden. Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde Nanny’s. Kijk daarvoor bij onze vacatures of schrijf je in voor onze vacaturemail.

Als gastouderbureau hebben wij een collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor gastouders. Ga je in zzp-verband aan de slag als Nanny? Dan heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven nodig.

Als je via ons gaat werken als Nanny, kunnen wij je vertellen of het afsluiten van een extra verzekering voor jou van toepassing is.

Je ontvangt je salaris altijd van ons. Wij betalen dit op het moment dat de ouders ons hebben betaald. Wettelijk gezien moet dit binnen 5 dagen, wij betalen echter vaak al binnen 1 à 2 werkdagen.

Ja. Als Nanny heb je recht op minimumloon, 8% vakantiegeld, doorbetaalde vakantiedagen en 6 weken loonbetaling bij ziekte en verlof volgens wet arbeid en zorg (in geval van dienstverlening aan huis-regeling).

Als Nanny verdien je gemiddeld tussen de €17,- en €25,- per uur, afhankelijk van ervaring, opleiding en de hoeveelheid kinderen.

Rekenvoorbeeld:
Je werkt 3 dagen/30 uur per week en verdient €18,- per uur. Je verdient dan per maand €2.340,-. Houd daarbij rekening met 25% voor de belastingdienst en dan kom je uit op €1.755,- netto per maand, op basis van 3 dagen.

Ja. Je kunt op zzp-basis of via de regeling dienstverlening aan huis aan de slag als Nanny. In alle gevallen moet je je verdiensten zelf aangeven bij de aangifte inkomstenbelasting. Alle zakelijke kosten die je maakt (reiskosten, telefoonkosten, cursuskosten, EHBO-cursus, VOG, knutselspullen) mag je opgeven bij de belastingdienst, waardoor je minder loonbelasting betaalt.